Klachten bij kinderen

Klachten bij kinderen

Marijke van Herpt is master in de kinderfysiotherapie en werkt als kinderfysiotherapeute bij Fysiotherapie en Fysiofitness Eurelings. Zij behandelt kinderen met een grote diversiteit aan hulpvragen en problematiek. Zij heeft zich gespecialiseerd in sensomotorische training en schrijfproblematiek. Het soort klachten of ziektebeelden waarmee kinderen baat hebben bij behandeling door een kinderfysiotherapeute zijn heel divers. Dit zijn de meest voorkomende klachten en/of ziektebeelden:

– motorische problemen zoals houterige motoriek (DCD) of vertraagde motorische ontwikkeling. Dit kan zowel fijn en/of grof motorisch zijn.
– ontwikkelingsstoornissen waarbij er sprake is van een vertraagde algehele ontwikkeling. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan kinderen met het syndroom van Down, kinderen met centraal en perifere neurologische aandoeningen, blinde en slechtziende kinderen, kinderen met gegeneraliseerde hypermobiliteit en kinderen met spierziektes.

– waarnemingsstoornissen zoals bewegingsangst en faalangst, maar ook problemen met ruimtelijke oriëntatie of overgevoeligheid van onder andere de tast
– schrijfproblemen
– problemen met prikkelverwerking
– orthopedische problematiek
– houdingsproblematiek
– longfunctieproblemen zoals astma of cistic fibrose
– lichamelijke onverklaarbare klachten
– overgewicht in relatie tot bewegen

Wilt u meer informatie of uw kind in aanmerking komt voor kinderfysiotherapie? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op.