L1mburg in beweging

L1mburg in beweging

Sinds dinsdag 24 maart is het dagelijkse tv-programma L1mburg in Beweging op L1 te zien. Onze fysiotherapeut Erik Eurelings geeft een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Het programma, dagelijks om 10.00 en 14.30 uur, is ontwikkeld om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit ging toen ze vanwege de coronacrisis veel binnen moesten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.  

Het team van Fysiotherapie Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts ontwikkelen het programma. De oefeningen zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en ervaringen uit de praktijk. Elke reeks van Limburg in Beweging bestaat uit 6 weken, waarbij iedereen in staat wordt gesteld om thuis te trainen. Dat kan individueel maar ook met andere leden van het gezin. Bij iedere oefening tonen we verschillende varianten qua moeilijkheidsgraad.

De cyclus van zes weken is niet toevallig gekozen. Onderzoek toont aan dat het menselijk lichaam na zes weken het optimale effect heeft bereikt van de oefenreeks. Na die zes weken is het tijd om op een andere manier te gaan oefenen, om verdere vorderingen te kunnen maken.

Via limburginbeweging@L1.nl kunnen kijkers vragen stellen aan de Björn en ons eigen team. De afgelopen weken zijn er honderden emails binnen gekomen van kijkers.

Vanaf maandag 15 juni zullen van maandag t/m vrijdag nieuwe afleveringen te zien zijn bij L1. Helaas is er voor deze reeks geen externe financiering gevonden. Maar we vinden het zo belangrijk dat onze kijkers nu fit blijven, dat we het merendeel van de kosten voor eigen rekening nemen. Mocht u hierin willen ondersteunen, stuur dan een mail naar info@eurelingsfysiotherapie.nl

Heeft u een uitzending gemist? Kijk dan op https://l1.nl/limburg-in-beweging. Hier vindt u alle afleveringen die al geweest zijn.