Kunstexpositie

Kunstexpositie

In d’n Dippo is elk kwartaal een expositie te vinden van een lokale kunstenaar. Tot en met maart exposeert Riek Meijers. Tijdens de openingstijden kunt u alle werken bekijken. Ook wanneer u geen afspraak heeft, mag u ons gezondheidscentrum binnenlopen. De kunst in de hal, gangen en wachtkamers is voor iedereen toegankelijk.

”We blijven altijd onderzoeken en na onze verkenningstochten keren we terug naar het beginpunt dat we met heel andere ogen bekijken” (Eliot).

Zo staat Riek schilderend in het leven: verwonderen, onderzoeken en steeds opnieuw ontdekken. Uit de wirwar van lijnen die onze omgeving wordt genoemd, probeert zij details vast te leggen in een harmonieus geheel. Dit gebeurt met verschillende technieken Ze gebruikt hoofdzakelijk olieverf. Ze begint met het maken van collages, zoekt daar de geschikte composities uit en gebruikt die beelden als startpunt. Haar werk laat zich het beste omschrijven als abstract en figuratief.

Ze heeft een opleiding aan de Stadsacademie van Maasmechelen met goed gevolg afgelegd in 2017. Het thema van haar afstudeerwerk was architectuur. In haar meest recente werk spelen lijnen nog steeds een belangrijke rol. Afgelopen jaar heeft ze een zijpad bewandeld en is begonnen met het schilderen van bloemen in een losse, vrije stijl.