Kunstexpositie

Kunstexpositie

In d’n Dippo is elk kwartaal een expositie te vinden van een lokale kunstenaar. Tot en met eind juni zijn de werken van Bibi Tervooren te zien in de praktijk. Tijdens de openingstijden kunt u alle werken bekijken. Ook wanneer u geen afspraak heeft, mag u ons gezondheidscentrum binnenlopen. De kunst in de hal, gangen en wachtkamers is voor iedereen toegankelijk.

Bibi Tervooren toont in haar werk een wereld die zich tussen het zichtbare en het onzichtbare bevindt. Haar uiterst subtiele waarnemingen zoeken steeds de grens op tussen werkelijke ruimte en mystieke ruimte, steeds uitgaande van de werkelijkheid. In haar werk wordt het doodgewone verrassend vreemd; ze drukt in haar werk een mysterieuze binding uit met de alledaagse wereld. Haar schilderkunstige achtergrond is nog steeds aanwezig in haar werk. Soms lijkt het alsof we niet naar foto ’s kijken, maar naar iets dat zich bevindt tussen een schilderij en een fotografisch beeld.

Dat schilderkunstige aspect in haar werk is aanwezig in bv. het gebruik van lage kwaliteit, lage resolutie, het opblazen van de foto, afdrukken op spandoeken, haar geheel eigen manier van sterk inzoomen en vergroten van details. De breking van het licht en de ontregeling van de begrijpelijke ruimte door vreemde standpunten in te nemen, zie je steeds terugkeren in haar werk. Uitkaderend en selecterend is ze steeds op zoek naar die binnenwereld, die bepaalde sfeer; het kantelmoment van echt naar fictie dat ideeën verbindt met materie. Zo transformeert zij de banale realiteit in hedendaagse poëzie.

De werken die in ons centrum tentoon worden gesteld zijn te koop. Meer informatie over Bibi vindt u op haar website. Hier vindt u ook de contactgegevens indien u interesse heeft in één van haar werken.