Voetklachten

Voetklachten

Gemiddeld legt een mens 185.000 kilometer te voet af gedurende zijn leven, een hele afstand. Hoe belangrijk onze voeten zijn, wordt echter pas vaak duidelijk wanneer men klachten krijgt. Volgens de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten krijgt 57 procent van de Nederlanders tijdens zijn leven een of meerdere keren last van voetproblemen. Omdat we tegenwoordig ouder worden en langer actief blijven, is er een stijging te zien in het aantal voetklachten op oudere leeftijd. Gelukkig is er iets te doen aan voetklachten.

Binnen onze praktijk is Erik Eurelings gespecialiseerd in voetklachten. Hij heeft meerdere bij- en nascholingen gevolgd over dit thema binnen zowel de fysio- als de manuele therapie. Tijdens deze inhoudelijke verdieping werd hem het nut van het tijdig en goed behandelen van voetklachten steeds meer duidelijk.

Daarom heeft hij in 2015 een verdiepingscursus gevolgd bij Podozorg Nederland. Tijdens de cursus ‘Practitioner MSU – voet en enkel’ heeft hij zich verdiept in de mogelijkheden van echografisch onderzoek bij voet- en enkelklachten en heeft hij kennis opgedaan van een breed spectrum aan pathologieën van het bewegingsapparaat van voet en enkel. Met klachten zoals tintelingen in de voorvoet, pijn aan de hiel, steken in de middenvoet, kromme dikke teen en doorgezakte voeten kunt u bij ons terecht.

Daarnaast is er binnen ons Gezondheidscentrum d’n Dippo een intensieve samenwerking met Podotherapie Niveau en Medisch pedicure Joëlle. Door goed, en indien nodig multidisciplinair, naar uw klacht te kijken, proberen wij het probleem zo duidelijk mogelijk in kaart te brengen en zo snel mogelijk op te lossen.