COVID-herstelzorg

COVID-herstelzorg

Hoe snel mensen herstellen van COVID-19 verschilt per persoon. Veel mensen herstellen snel, anderen daarentegen hebben extra zorg nodig omdat zij tijdens het herstel van COVID-19 nog steeds klachten of beperkingen ervaren. Voorbeelden van klachten zijn: benauwdheid, conditiegebrek, vermoeidheid, spierpijn of geheugen- en concentratieproblemen. Bij beperkingen kan het gaan om niet kunnen traplopen, problemen hebben met zelfverzorging, slechts kleine afstanden kunnen lopen, geen boodschappen kunnen doen, of je werk niet kunnen doen.

Paramedische hulpverleners, zoals onze gespecialiseerde fysiotherapeuten, kunnen deze zorg leveren. De huisarts of medisch specialist beoordeelt of iemand in aanmerking komt voor eerstelijns paramedische herstelzorg. Afhankelijk van de klachten beoordeelt de huisarts of specialist welke zorg nodig is en door wie deze zorg gegeven moet worden. Het kan dus zijn dat u te maken krijgt met meerdere zorgverleners aangezien de zorg aangepast wordt aan uw persoonlijke situatie.

Binnen ons gezondheidscentrum zijn meerdere disicplines die u kunnen ondersteunen zoals de diëtist en ergotherapeute.

De herstelzorg wordt tot 1 augustus 2021 onder voorwaarden vergoed uit het basispakket. Wel geldt het eigen risico. Een belangrijke voorwaarde is de bereidheid van patiënten om mee te doen aan onderzoek naar het effect van de herstelzorg. Het is niet noodzakelijk dat u positief getest bent op het coronavirus. Het is ook niet noodzakelijk dat u opgenomen bent geweest in het ziekenhuis. Als iemand thuis ziek is geweest, stelt de huisarts of medisch specialist vast of er waarschijnlijk sprake is geweest van COVID-19 en of de patiënt paramedische herstelzorg moet krijgen.

Uitgebreide informatie over de herstelzorg vindt u hier. Wilt u graag een afspraak maken voor de herstelzorg, neem dan contact met ons op.